18 Ekim’de Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri’nde dijital varlıkların muamelesine ilişkin düzenleyici netlik aramayı amaçlayan iki yeni Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) talebinde bulundu. Bu talepler Federal Mevduat Sigorta Kurumu’na (FDIC) ve Para Birimi Denetleyicisine (OCC) yönlendiriliyor ve bu, Coinbase’in kripto para birimlerini çevreleyen karmaşık düzenleyici ortamda gezinmeye yönelik devam eden çabalarında önemli bir adıma işaret ediyor.
Ana taleplerden biri, dijital varlık şirketlerine hizmet veren bankalara dayatıldığı iddia edilen **%15 mevduat limiti hakkında bilgi almaktır. Coinbase, Signature Bank, Customers Bank Cross River Bank, Western Alliance Bank ve Silvergatee gibi bankaların bu kısıtlamadan etkilendiğini söylüyor. Talep, 1 Haziran 2022’den itibaren FDIC yönetim kurulu üyeleri ile diğer düzenleyici yetkililer arasındaki iletişimlerin ifşa edilmesini amaçlıyor.
Böyle bir kısıtlamanın varlığı, sektördeki pek çok kişinin dijital varlıklara yönelik baskının bir parçası olarak gördüğü kripto para şirketlerine sunulan bankacılık hizmetlerini kısıtlamaya yönelik daha geniş bir düzenleme stratejisine işaret ediyor olabilir.
İkinci talep, FDIC ve OCC’nin 1 Ocak 2022’den 1 Ekim 2024’e kadar diğer FOIA taleplerini nasıl işlediğiyle ilgili günlükler içindir. Coinbase, şeffaflık ve kullanım kolaylığı sağlamak için bu günlüklerin metin aranabilir bir formatta sağlanması gerektiğini vurguluyor. erişim.
Coinbase, bu günlükleri analiz ederek federal kurumların uyumluluk ve savunuculuk stratejilerini etkileyebilecek dijital varlık taleplerini nasıl yönettiklerine dair fikir edinmeyi amaçlıyor.
Bu yeni FOIA talepleri, Coinbase’in Temmuz 2023’te SEC’e karşı yaptığı önceki başvurulardan farklı. Bu önceki talepler, SEC’in kripto şirketlerine karşı icra eylemlerini nasıl yürüttüğüne ve ayrıca belirli dijital varlıkları menkul kıymet olarak belirleme kriterlerine açıklık getirmeye çalışıyordu.
Coinbase aktif olarak düzenleyicilere mahkemede meydan okuyor. Yakın zamanda SEC’e karşı kısmi özet karar için bir dilekçe sunarak ajansın kripto para birimi uygulama stratejilerini özetleyen dahili belgelere erişim talebinde bulundu. Bu dava, SEC’in FOIA kapsamında talep edilen belgeleri sağlamada yaşadığı gecikmelerin ardından geldi.
Bu FOIA taleplerinin dosyalanması, kripto para birimi topluluğu içinde düzenleyici belirsizlikle ilgili artan hayal kırıklığını yansıtıyor. Ripple gibi diğer şirketler de durumlarını ve çalışma çerçevelerini açıklığa kavuşturmak için düzenleyicilerle yasal mücadeleler veriyor.
Eleştirmenler, federal düzenleyicilerin, yüksek riskli kabul edilen belirli endüstriler için bankacılık hizmetlerine erişimi kısıtlamayı amaçlayan Throttle Point Operasyonunu anımsatan taktikler kullandığını iddia ediyor. Bu durum, kripto sektöründeki yenilikleri engelleyebilecek olası suiistimallere ilişkin alarmları artırdı.